Προτάσεις του ΔΣ για το εργασιακό καθεστώς (12/2017)

Τα μέλη της ΕΛΜΕ ΠΠΣ να επιλέξουν μια από τις προτάσεις Α, Β για το εργασιακό καθεστώς που επιθυμούν να ενταχθούν ώστε να αποτελέσει και την πρόταση του σωματείου.

Προτάσεις του ΔΣ για το εργασιακό καθεστώς (12/2017)

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Γλένης » Κυρ Δεκ 17, 2017 2:59 am

Α1. Να διευκρινιστεί με νομοθετική ρύθμιση το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών προκειμένου αυτοί να λειτουργήσουν σε συνθήκες εργασιακής ασφάλειας με το βέλτιστο τρόπο για την προώθηση των σκοπών των σχολείων.
Κατά την άποψή μας οι εκπαιδευτικοί των Π.&Π.Σ. διασφαλίζονται εφόσον οι θέσεις επί θητεία στα Π.&Π.Σ. οριστούν ως οργανικές, οι οποίες θα καταλαμβάνονται από εκπαιδευτικούς με πενταετή θητεία. Η θητεία αυτή θα ανανεώνεται μετά τη θετική αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου. Για την ανανέωση της θητείας που έχει αποτιμηθεί θετικά δεν θα ισχύει κάποιος περιορισμός. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δοθούν κίνητρα στους εκπαιδευτικούς για κατάληψη θέσεων ευθύνης.
Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς των οποίων η θητεία λήγει τον Αύγουστο του 2018, εφόσον με ευθύνη της πολιτείας δεν εφαρμόστηκε το άρθρο 50, παρ. 6 του Ν. 3966/2011, να ανανεωθεί η θητεία τους με όρους θετικής αξιολόγησης. Ο αριθμός των οργανικών θέσεων ανά ειδικότητα προτείνουμε να καθορίζεται με εισήγηση του ΕΠ.Ε.Σ. και με βάση τις εκπαιδευτικές ανάγκες (όμιλοι, δράσεις των Π.&Π.Σ., ερευνητικά προγράμματα, κ.α.)
Ακόμη, θα πρέπει να εκδοθούν οι αναγκαίες υπουργικές αποφάσεις που θα ορίζουν τις λεπτομέρειες (καθορισμός αριθμού θέσεων ανά ειδικότητα σε κάθε Π.&Π.Σ., τι θα συμβεί με τον αποχαρακτηρισμό Π.&Π.Σ., ή τη συγχώνευσή του με άλλο σχολείο πειραματικό ή μη κ.α.).

Α2. Στους εκπαιδευτικούς των οποίων η θητεία δεν ανανεώνεται είτε γιατί δεν το επιθυμούν οι ίδιοι είτε γιατί δεν αποτιμήθηκε θετικά, να δίδεται η δυνατότητα να επιλέξουν το ΠΥΣΔΕ στο οποίο θα τοποθετηθούν μετά τη λήξη της θητείας (προέλευσης ή του Πειραματικού).

Α3. Για τους εκπαιδευτικούς των οποίων η θητεία ανανεώνεται, να τους δοθεί η δυνατότητα εφόσον το επιθυμούν να καλύψουν κενές θέσεις με θητεία σε άλλο Π.&Π.Σ., να επιτρέπεται, δηλαδή, η μετακίνηση εκπαιδευτικών μεταξύ πειραματικών και προτύπων σχολείων.

Α4. Οι εκπαιδευτικοί με 5/ετή θητεία να έχουν τη δυνατότητα να συμπληρώνουν το διδακτικό ωράριό τους (κατόπιν αιτήσεώς τους) σε σχολεία της περιοχής του Π.Π.Σ. και για τους σκοπούς των Π.Π.Σ., για παράδειγμα ενδοσχολική επιμόρφωση, υποστήριξη του θεσμού του μέντορα, εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας κ.α., όπως εξάλλου προβλέπεται και στο νόμο 3966/2011, αρθ. 47, παρ. 1 και 2.

Α5. Να ενεργοποιηθεί το άρθρο 47 του νόμου 3966/2011 για την σύνδεση των Π.&Π.Σ. με άλλα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία
Σπύρος Γλένης
 
Δημοσιεύσεις: 13
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 06, 2013 11:36 am

Re: Προτάσεις του ΔΣ για το εργασιακό καθεστώς (12/2017)

Δημοσίευσηαπό Fig » Δευτ Δεκ 18, 2017 5:00 pm

Οι προτάσεις του ΔΣ κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, είναι συνεπείς με παλαιότερες προτάσεις του στο ίδιο Forum και φαίνεται να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εργασιακής αβεβαιότητας των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα Π&ΠΣ. Επιπρόσθετα, οι προτάσεις Α4 και Α5 συμβάλλουν στη διάχυση του έργου των Π&ΠΣ που αποτελεί ζητούμενο για τα σχολεία αυτά.
Fig
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τρί Απρ 28, 2015 7:02 pm

Re: Προτάσεις του ΔΣ για το εργασιακό καθεστώς (12/2017)

Δημοσίευσηαπό ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜ. ΓΛΕΖΟΥ » Τρί Δεκ 19, 2017 11:02 pm

Συμφωνώ με τις προτάσεις σας και αν θέλετε μπορείτε να το αναφέρετε και στη συνέλευση με το όνομά μου. Κ.Δ.Γ.
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΔΗΜ. ΓΛΕΖΟΥ
 
Δημοσιεύσεις: 5
Εγγραφή: Τρί Δεκ 19, 2017 2:24 pm

Re: Προτάσεις του ΔΣ για το εργασιακό καθεστώς (12/2017)

Δημοσίευσηαπό evakont » Τρί Δεκ 19, 2017 11:04 pm

Στο Α2: μπορείτε παρακαλώ πολύ, να επιβεβαιώσετε ότι η πρότασή σας περιλαμβάνει και την κατά προτεραιότητα τοποθέτηση σε κενές οργανικές θέσεις στην Δ/νση εκπαίδευσης που ανήκει το ΠΠΣ στο οποίο έχουμε θητεία και θα αξιολογηθούμε;
evakont
 
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Φεβ 21, 2014 9:44 am


Επιστροφή στο Διαβούλευση για το εργασιακό καθεστώς

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 0 επισκέπτες

cron