Πρόταση των ΠΠΣ Ρεθύμνου.

Σχόλια και υποδείξεις για τη λειτουργία της ΕΛΜΕ Π.Π.Σ

Πρόταση των ΠΠΣ Ρεθύμνου.

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Γλένης » Τετ Ιαν 22, 2014 10:49 pm

Οι καθηγητές των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Ρεθύμνου, μετά από κοινή συνεδρίασή μας και λαμβάνοντας υπόψιν:
• την αδήριτη ανάγκη για συνδικαλιστική ενότητα του εκπαιδευτικού κόσμου και ενιαίο αγώνα για την ικανοποίηση αιτημάτων και αναγκών,
• την ανάγκη για εξειδίκευση της συνδικαλιστικής δράσης εκεί όπου θεσμοί και συνθήκες το επιβάλλουν, μια ανάγκη, άλλωστε, που ομολογείται από συναδέλφους πολλών κλάδων και τύπων σχολικών μονάδων,
• την διαπίστωσή μας για την έως τώρα όχι επαρκή και ικανοποιητική ενημέρωσή μας για σχετικά με την υπηρεσία μας θέματα από τα υπεύθυνα όργανα της Ο.Λ.Μ.Ε., και
• την συνεχή έγνοια μας, αλλά και ανάγκη, για την ποιοτική αναβάθμιση της συνδικαλιστικής δράσης και αποτελεσματικότητας και προς χάριν του ίδιου του συνδικαλιστικού μας φορέα,
αποφασίσαμε να προτείνουμε τα επόμενα σχετικά με την προώθηση των αιτημάτων μας:

1. Να δημιουργηθεί Γραμματεία Θεμάτων Εκπαιδευτικών Πρότυπων – Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.), ως υποστηρικτικός θεσμός μελέτης και εισήγησης για το Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και εξειδικευμένης ενημέρωσης των Εκπαιδευτικών.

2. Τα μέλη της Γραμματείας αυτής να είναι αιρετά και ανακλητά από το πλήρες σώμα των Εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε Π.Π.Σ., π.χ., μέσω σχετικών Συνελεύσεων των Συλλόγων κατά τόπους ή Ολομέλειάς τους μέσω τηλεδιάσκεψης.

3. Τα εξειδικευμένα εργασιακά, συνδικαλιστικά και θεσμικά αιτήματα που θα προκύπτουν, είτε μέσω της συμμετοχής των Εκπαιδευτικών των Π.Π.Σ. στις Γ.Σ. των κατά τόπους Ε.Λ.Μ.Ε., είτε από τις σχετικές Ολομέλειες (ως άνω) των Εκπαιδευτικών των Π.Π.Σ., να προωθούνται υποχρεωτικά με την συμμετοχή/εκπροσώπηση της Γραμματείας, διασφαλίζοντας τον έλεγχο (πρβλ. Β πιο πάνω) και την εξειδικευμένη ανάλυση, αλλά και ανατροφοδότηση προς τους άμεσα ενδιαφερόμενους (πρβλ. Α πιο πάνω).

4. Τα παραπάνω να κατοχυρωθούν θεσμικά μέσω των σχετικών καταστατικών διαδικασιών της Ομοσπονδίας μας.

Εν κατακλείδι, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι – ανεξαρτήτως της προθυμίας και ικανότητας των Αιρετών Συναδέλφων μας, πιστεύουμε – θέματα που θα έχριζαν εξειδικευμένων γνώσεων συγκεκριμένων κλάδων ή/και τύπων σχολικών μονάδων έχουν ανακύψει με τον πιο τρανταχτό τρόπο από τα συμβάντα του προηγούμενου έτους, με την ουσιαστική απόλυση συναδέλφων μας της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, αλλά και με όσα προετοιμάζονται για την “αναμόρφωση” της Τ.Ε.Ε.
Νομίζουμε ότι η δημιουργία “πυρήνων εξειδικευμένων επεξεργασιών και ανάλυσης” μέσα στην Ομοσπονδία, που, επιπλέον, θα διέπονται από τους πιο ευρείς και αξιόπιστους συμμετοχικούς κανόνες, είναι μια ανάγκη που δεν είναι δυνατόν ν' αγνοηθεί, πλέον.
Σπύρος Γλένης
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 06, 2013 11:36 am

Επιστροφή στο Λειτουργία της ΕΛΜΕ

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron