Αιτήματα της ΕΛΜΕ ΠΠΣ

Θέματα που αφορούν ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στα Π.Π.Σ.

Αιτήματα της ΕΛΜΕ ΠΠΣ

Δημοσίευσηαπό Σπύρος Γλένης » Κυρ Οκτ 13, 2013 10:37 pm

1. Σε σχέση με τα κριτήρια αξιολόγησης η Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. είχε επισημάνει ότι μοριοδοτήθηκαν μη αξιολογημένες δράσεις σε σχολεία όπως πραγματοποίηση εκδρομών, περιπάτων κλπ και δεν λήφθηκε υπόψη το σημαντικότερο, το ουσιαστικό διδακτικό έργο, και όσο αξιολογήθηκε παρουσίασε έλλειψη διαφοροποιημένων κριτηρίων καταλλήλων για τις διαφορετικές βαθμίδες, τάξεις, κατευθύνσεις κλπ αυτό σε πολλές περιπτώσεις δημιούργησε σε συναδέλφους το αίσθημα της απαξίωσης και της αδικίας.
Προτείνουμε, λοιπόν, με βάση την εμπειρία της προηγούμενης αξιολόγησης, την επισήμανση των λαθών και τον επαναπροσδιορισμό από το Υπουργείο των κριτηρίων της ενδιάμεσης αξιολόγησης για την ανανέωση της πενταετούς θητείας.
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. πρέπει να ανοίξει δίαυλο διαλόγου μεταξύ των εκπαιδευτικών και να διαμορφώσει σειρά κριτήριων τα οποία στη συνέχεια θα προτείνει στο Υπουργείο

2. Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών των Π.Π.Σ. να ενταχθεί στο σύστημα αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων, εφόσον αυτό υλοποιηθεί . Διαφορετικά οι εκπαιδευτικοί των ΠΠΣ που αξιολογήθηκαν με βάση το νόμο 3966, άρθρο 51, & 5 και το νόμο 4072/2012 , άρθρο 329, &4α να επανακαταταγούν στο ενιαίο μισθολόγιο.


3. Να εφαρμοσθεί ο νόμος 3966/2011 και ως προς την απόδοση του επιδόματος. Η μη καταβολή του συνιστά ασύγγνωστη νομική παρέκκλιση.
Ζητούμε να εκδοθεί άμεσα η κοινή ΥΑ που θα προσδιορίζει ύψος του επιδόματος

4. Θεωρούμε θετική την έκδοση της ΥΑ που διευκρινίζει το ωράριο των εκπαιδευτικών των Π.Π.Σ. (διεκδίκηση της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. για μεγάλο χρονικό διάστημα) προς την κατεύθυνση της απόδοσης κινήτρων προς τους εκπαιδευτικούς των Π.Π.Σ.. Όμως η έλλειψη της διοικητικής στήριξης και μη έγκαιρης αποστολής διευκρινήσεων δημιούργησε σύγχυση και πολλά ΕΠ.Ε.Σ. δεν κινήθηκαν προς την κατεύθυνση της εφαρμογής της Υ.Α..
Ζητούμε από τα ΕΠ.Ε.Σ. και τους Διευθυντές των Π.Π.Σ. να μην αυθαιρετούν εις βάρος των εκπαιδευτικών και να εφαρμόσουν άμεσα την ΥΑ: ΑΔΑ: ΒΛΩ09-ΡΝ5, Αρ. Πρωτ.: 113434/Δ1-14/08/2013.

5. Οι αλλαγές που ψηφίστηκαν με βάσει το νόμο 4176/2013, ΦΕΚ 193/17-09-2013 για το νέο Λύκειο, το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα του γυμνασίου, οι οποίες φαίνονται χωρίς σχεδιασμό και χωρίς την αντίστοιχη υποδομή (ύπαρξη προγραμμάτων σπουδών κ.ά.) αναδεικνύουν την αναγκαιότητα ύπαρξης μηχανισμού αξιολόγησης και πιλοτικής εφαρμογής των νέων προτάσεων για την εκπαίδευση, ρόλο που με βάση το νόμο 3966/2011 μπορούν να αναλάβουν τα ΠΠΣ.
Ζητούμε από τη ΔΕΠΠΣ να ενεργοποιήσει το θεσμό του συμβούλου γνωστικού αντικειμένου (νόμος 3966/2011, άρθρο 40. παράγραφοι 3(ιη) και 8 με την πρόβλεψη αντίστοιχων κινήτρων και με έργο τη διατύπωση προτάσεων για το νέο Λύκειο και το Γυμνάσιο υπό την εποπτεία του Ι.Ε.Π. και της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

6. Δράσεις των Π.Π.Σ. οι οποίες μοριοδοτούνται (ερευνητικές εργασίες, λειτουργία ομίλων κ.ά. ) θα πρέπει να επαναπροσδιοριστούν ως προς τους στόχους τους και ως προς τη διαδικασία αξιολόγησής τους.

7. Να αποδοθούν τα πρόσθετα μόρια για την κάλυψη θέσεων στελεχών εκπαίδευσης για τους εκπαιδευτικούς που έχουν αξιολογηθεί θετικά για το έργο τους στα ΠΠΣ (0,4/έτος και μέχρι 4 μόρια).
Σπύρος Γλένης
 
Δημοσιεύσεις: 24
Εγγραφή: Κυρ Οκτ 06, 2013 11:36 am

Re: Αιτήματα της ΕΛΜΕ ΠΠΣ

Δημοσίευσηαπό kage » Κυρ Φεβ 09, 2020 10:52 pm

Είναι νομίζω λογικό και δίκαιο στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο του Υ.Π. που αφορά τα ΠΠΣ να μην περιλαμβάνεται η επαναξιολόγηση των ήδη αξιολογημένων εκπαιδευτικών που υπηρετούν με θητεία στα ΠΠΣ.
Όσον αφορά τις επαναξιολογήσεις για την ανανέωση ή μη της θητείας των εκπαιδευτικών, θεωρώ ότι είναι άνευ νοήματος. Αξιολογείται κανείς όχι για να κρατήσει τη θέση του, αλλά για να προχωρήσει στην επόμενη βαθμίδα. Ποιο το νόημα λοιπόν της αξιολόγησης; Αυτό που χρειάζεται είναι επιμορφώσεις και αξιολόγηση από τους συμβούλους και όχι συνεχείς αξιολογήσεις των προσόντων και των δράσεων των εκπαιδευτικών. Τα πρώτα δεν αλλάζουν, ενώ οι δεύτερες μπορεί να γίνουν αυτοσκοπός.
kage
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Σάβ Ιαν 11, 2020 10:50 pm


Επιστροφή στο Αξιολόγηση εκπαιδευτικών στα Π.Π.Σ.

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron