Σεμινάριο των μελών ΕΠ.Ε.Σ. των Π.Π.Σ.

Θέματα που αφορούν τη δομή και τη λειτουργία των ΠΠΣ

Σεμινάριο των μελών ΕΠ.Ε.Σ. των Π.Π.Σ.

Δημοσίευσηαπό perge » Δευτ Νοέμ 25, 2013 4:19 pm

Κώδικας: Επιλογή όλων
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προσκαλούμε τα μέλη των ΕΠ.Ε.Σ. των Π.Π.Σ. των εν λόγω Περιφερειακών Διευθύνσεων, σε σεμινάριο που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, από 11:00 ως 15:00, στο 2ο Π.Π. Γ/σιο Αθηνών – Τ. Φιλήμωνος & Τσόχα 36 ΑΘΗΝΑ (όπισθεν Γηπέδου Παναθηναϊκού - Στάση ΜΕΤΡΟ Αμπελοκήπων). Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί για τα παρακάτω τρέχοντα θέματα της λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων:
1.   Εφαρμογή της με αριθμ. 113434/Δ1/14/08/2013 Υ.Α. με θέμα: «Διευκρινίσεις σχετικά με τη λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.)».
2.   Ενημέρωση για την εφαρμογή στα Π.Π. Γυμνάσια: των νέων Προγραμμάτων Σπουδών, της διδασκαλίας της Αγγλικής γλώσσας και των Τ.Π.Ε. στην εκπαιδευτική πρακτική.
3.   Λειτουργία ομίλων και τμημάτων ενισχυτικής διδασκαλίας καθώς και ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών.
4.   Λειτουργία και ενημέρωση για την ηλεκτρονική πλατφόρμα των Π.Π.Σ.
5.   Υλοποίηση του προγράμματος της εσωτερικής αξιολόγησης - αυτοαξιολόγησης στα Π.Π.Σ.
6.   Πραγματοποίηση Συνεδρίου για τα Π.Π.Σ. την Άνοιξη του 2014, με θέματα: την αποτίμηση της διαδικασίας αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, της διαδικασίας εισαγωγής των μαθητών στα Π.Π.Σ. και την αξιολόγηση των ομίλων και των καινοτόμων πρακτικών.


Κοντεύει να βγει ο Νοέμβριος. Στο σχολείο σου, ακόμα λείπουν 26 ώρες φιλολογικά μαθήματα και 20 ώρες όμιλοι, ενισχυτική, κι άλλες δραστηριότητες, απ' αυτές στην παραπάνω Υπουργική Απόφαση· Δραστηριότητες που σε μεγάλο βαθμό θα βαρύνουν στην επόμενη ατομική αξιολόγησή μας και στην αξιολόγηση της σχολικής μονάδας. Στις 22/10 εδέησε η ΔΕΠΠΣ να ολοκληρώσει τη διαδικασία αξιολόγησης για 2 αναπληρωτές· ένα μήνα μετά ακόμη να κληθούν να αναλάβουν υπηρεσία -απ' όταν βγήκε η τρόικα περίσσεψαν οι Πόντιοι Πιλάτοι… Μην αρρωστήσεις, μην μείνεις έγκυος, μην κουνήσεις.

Και σαν να μην τρέχει τίποτε, πάρε καράβι, πάρε αεροπλάνο, με εισιτήριο στα ύψη φυσικά -όταν καλείσαι να κάνεις κράτηση 4 μέρες πριν το ταξίδι- κι έλα Αθήνα· να ακούσεις τους σοφούς να ξεπετούν 6 θέματα σε 4 ώρες. Και ξαναπλήρωσε από την τσέπη σου, όπως είχες κάνει και πέρσι…

Και ξέχνα ότι γραμματέας, επιστάτης, φύλακας, ψυχολόγος, βιβλιοθηκάριος υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, δίπλα στο επιμίσθιο της ανοιχτής παλάμης. Κι υπερασπίσου την ποιότητα της εκπαίδευσης στους γονείς που βάλανε τα παιδιά τους στην διαδικασία εισαγωγικών εξετάσεων. Υπερασπίσου την αξιολόγηση και τις αγαθές προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας στους διαμαρτυρόμενους συναδέλφους και στους απολυμένους χτεσινούς σου συνεργάτες…

Σκάσε και κολύμπα· αργείς.
Comme le temps passe quand on s'amuse!
Άβαταρ μέλους
perge
 
Δημοσιεύσεις: 3
Εγγραφή: Τετ Οκτ 09, 2013 10:19 pm

Επιστροφή στο Διοικητικά Θέματα

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron